Olsi Gjondedaj

Olsi Gjondedaj

Kush je ?
Olsi Gjondedaj
Kontakti i parë me muzikën ?
Besoj nga muzika që dëgjoja në shtëpi ose radio/tv. Më drejtpërdrejt nga vëllai më i madh.
Cfare instrumenti luan ?
Kitarë, Bas, Bateri
Si nisi dashuria per muziken ?
Besoj nga muzika e mirë që kam dëgjuar dhe dëshira që një ditë të krijoja vetë.
Çfarë eksperience muzikore keni ? ( projekte banda, live etj )
Kam filluar me grupe të ndryshme dhe projekte që në moshën 13 vjecare. Mund të jenë shumë, por po listoj 3 më të rëndësishmet për mua:
-Syrgjyn 2004
-Upstream 2007
-Dopamin 2019
5 Artistet/Bandat e preferuara ?
Slayer, Metallica, AC/DC, Tiamat, Muse
Artistet qe kane ndikuar me shume tek ty ?
Niccolo Paganini, Jeff Hanneman (Slayer)
Zhanri qe do ta shohesh te vdesi mizorisht ?
Asnjë zhaner në veçanti.
Albumi qe do te luhet ne funeralin tend ?
Wildhoney (Tiamat)
Pse muzika shqiptare ka degraduar ?
Mbase nuk kemi dhënë ne aq sa duhet
Muzikanti me i madh shqiptar eshte ?
Besoj ka shumë. Për mua te gjithë ata që i kanë dhënë muzikës tonë pa pritur gjë në kthim.
Enderra ne sirtar ?
Baterist profesionist ?
Live yt i preferuar ( qe keni performuar ) ?
– No way 2005,
– Upstream promo album “Utopia” 2012
– MUWW 2018